top of page

I&R Sessió 4: ITworldEdu / Creativitat

ITworldEdu

El nostre company David Martin i el professor Toni Hernàndez ens expliquen la seva experiència en el ITwoldEdu (http://www.itworldedu.cat/), esdeveniment de referència del sector tecnològic educatiu.

L'esdeveniment es divideix en les següents activitats:

  • Conferències plenàries, taules rodones i sessions especials amb la participació d’experts de reconegut prestigi internacional en l’àmbit educatiu i tecnològic, empreses del sector i representants de la cadena de valor educativa.

  • Presentacions de bones pràctiques a càrrec de representants de centres educatius i de les empreses proveïdores de solucions.

  • Presentacions de les millors experiències de la ma dels alumnes i professors.

Destaquen les intervencions de la Rosa Liarte sobre Flipped classroom i de l'Oriol Ripoll sobre gamificació.

Creativitat

Creativitat a l'escola: comunitats d'aprenentatge

Visualitzem un vídeo on s'explica una manera diferent d'enfocar l'escola a través de les comunitats aprenentatges, on els familiars, els alumnes o altres agents socials, junt amb els professors dirigeixen el centre en el mateix nivell d'igualtat.

Algunes de les pràctiques d'aquestes escoles són:

  • Treball per grups interactius, on es divideix l'aula en petits grups de 5 o 6 alumnes dirigits per un adult per treballar la lectura i les matemàtiques amb els nens de primària.

  • Alumnes de cursos superiors visiten els de cursos inferiors per explicar-lis algun tema, o inclús a l'inrevés.

En què podem ser creatius?

  • En el "què": es pot ser creatius en els continguts.

  • En el "on": en la manera d'organitzar els espais, el mobiliari, fer les classes fora de l'aula.

  • En el "quan": també es pot ser creatiu en la temporització de les classes, es pot demanar que els alumnes preparin la classe prèviament (flipped classroom) per després aprofitar millor el tems a l'aula.

  • En el "com": es pot ser creatiu en les metodologies.

  • En el "qui": es tracta de mostrar la nostra pròpia personalitat, però hem de decidir què volem que sàpiguen els nostres alumnes sobre nosaltres, i què no.

Activitat: temari ideal

Es proposa una activitat que consisteix a anotar 5 blocs didàctics de l'assignatura de Tecnologia que ens hagués agradat fera un curs determinat de l'educació secundària. En el meu cas, he escollit 4t d'ESO i els temes que crec que em motivarien més són:

  1. Disseny 3D per ordinador

  2. Impressió 3D

  3. Robòtica

  4. Programació d'aplicacions mòbil

  5. Disseny de pàgines web

Una possible activitat relacionada amb el temari anterior podria ser dissenyar un objecte 3D (per exemple, un suport per al llàpis) fent servir algun programari senzill, per després imprimir-lo amb la impressora 3D.

Posts Destacados 
Posts Recientes 
Búsqueda por Tags
No hay tags aún.
bottom of page