top of page

Videotutorial per la pràctica "Ascensor hidràulic"

Per entendre els continguts del tema d’hidràulica de 4t ESO, proposem muntar un elevador, posant en joc els principis físics en els quals es basen els circuits hidràulics, amb la qual cosa s'intenta apropar a l'alumne al seu entorn quotidià. Haurà de tenir un moviment vertical (en sentir ascendent i descendent) i l’estructura serà feta de peces de fusta. Les xeringues simularan el sistema hidràulic i controlaran el moviment. L’objectiu serà aguantar i elevar un objecte i tornar a baixar la plataforma.

A continuació, el resultat final del videotutorial:

El vídeo s’ha filmat en dues parts diferents. La primera d’elles, a mode d’introducció, és un Hand Drawn Video desenvolupat amb la eina VideoScribe i on es presenta un dibuix a mode d’esquema de l’elevador hidràulic.

La segona part, és una vídeo realitzat amb la tècnica d’Stop Motion, que consisteix a capturar fotografies consecutives d'un objecte movent-lo una mica entre fotografia i fotografia de manera que, visualitzant-les ràpidament, faci l’efecte que l'objecte es mou. L’edició de les fotografies s’ha realitzat una per una amb Photoshop.


Finalment, la unió de les dues parts i l’adició els cartells explicatius, coordinant-ho amb la música, s’ha elaborat amb el programa informàtic Movie Maker.

Amb aquest vídeo, junt amb l'aplicació complementària, els alumnes haurien de tenir prou informació per realitzar el projecte.

Posts Destacados 
Posts Recientes 
Búsqueda por Tags
No hay tags aún.
bottom of page