top of page

Debat: escola pública o concertada

Després d'analitzar per grups el model EFQM aplicat als nostres centres de pràctiques (3 centres són concertats i un és públic), procedim a fer un debat a la classe sobre la qualitat educativa de l'escola pública envers la privada (i privada-concertada).

Es va plantejar com a classe invertida, el dia anterior es va dividir la classe en 2 grups, dels quals un defensaria la pública i l'altre la privada, deixant així l'oportunitat de poder recopilar informació abans del debat. El resultat del debat el va gravar el nostre company Eduard Baeza i es pot escoltar al següent enllaç: https://soundcloud.com/aula-cotec/debat-educacio-publica-vs-educacio-privada.

Després del debat, si una cosa va quedar clara és que cadascun dels models té els seus punts febles (aquí per força aporto una mica el meu punt de vista...):

  • Escola privada: es pot arribar a pensar que la privada aposta per continuar amb un model classista que diferencia l'entorn educatiu dels nostres joves segons els ingressos de les famílies. A més, en la majoria dels casos s'educa en base a unes creences religioses determinades (adoctrinament?). També va sortir el tema de la conveniència de subvencionar entre tots les escoles concertades, i més encara quan no són laiques.

  • Escola pública: el model de funcionariat no acaba de convèncer. Començant per l'accés a la docència: un candidat pot demostrar una excel·lent capacitat docent i uns notables coneixements sobre la matèria a impartir, però molt probablement li passaran per davant aquells qui portin més temps d’experiència com a docents (no necessàriament de qualitat). A més, un cop un candidat superi la fase de funcionari en pràctiques, gairebé es pot tenir la certesa que els seus coneixements i la seva pràctica no seran mai més sotmesos a avaluació i, per tant, es deixarà a la seva voluntat la necessitat de renovació i millora de la qualitat docent.

Dit l'anterior, crec que cada família té el dret d'escollir on vol que estudiïn els seus fills però qui els vulgui educar fora de qualsevol tipus de diversitat (econòmica, cultural o religiosa) ho ha de fer en un model totalment privat.

Posts Destacados 
Posts Recientes 
Búsqueda por Tags
No hay tags aún.
bottom of page