top of page

REIRE: Revista d'Innovació i Recerca en Educació


L'article de recerca el presentarà de forma hipotètica (de moment...) a la revista REIRE, Revista d'Innovació i Recerca en Educació. Es tracta de la revista especialitzada de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat de Barcelona, que es publica de forma semestral, als mesos de gener i de juliol, des de l'any 2008. Tal com s'indica a la seva pàgina web, l'objectiu principal d'aquesta publicació és esdevenir un espai de consulta i difusió de la recerca i la innovació educatives, en els seus diferents nivells i àmbits.

Per què he triat aquesta revista?


Els motius que m'han portat a escollir aquesta revista i no una altra són:

  • Component d'innovació educativa de les seves publicacions, molt en línia amb l'article que jo proposo.

  • Possibilitat de publicar articles de la tipologia "Experiències pràctiques d’innovació educativa en l’àmbit docent", com és el cas.

  • Transversalitat d'etapes educatives: es publiquen articles d'aplicació des d'educació infantil fins a estudis superiors.

  • Inexistència d'un article centrat en ludificació i aprenentatge mòbil, fins el moment.

  • Possibilitat de publicació en català.

  • Flexibilitat en l'extensió de la publicació: es permeten articles de 10 a 20 pàgines. D'aquesta manera s'eviten adaptacions innecessàries (la majoria de les revistes consultades fixa de forma estricta un nombre de caràcters determinat).


Indicacions per a l'autor/a


Perquè un article sigui acceptat per la revista REIRE (com per qualsevol altre revista) s'han de seguir unes normes estrictes de format i estructura formal.


En primer lloc, s'ha de fer servir el nom bibliogràfic únic (NBU) de l'autor, segons els criteris que indica la revista. En el meu cas: Mercè López-Núñez.


En el cas d'articles d'innovació o recerca, com és el cas, s'estableixen els següents apartats bàsics:


  1. Identificació de l’autoria: Nom complet, institució (o ciutat de procedència), país i correu electrònic.

  2. Títol de l’article: En català, castellà i anglès.

  3. Resum: Text de 150 a 200 paraules en què s’han de presentar sintèticament el tema o problema, els objectius, el mètode, els resultats i les conclusions. S’ha de presentar en català, castellà i anglès.

  4. Paraules clau: Entre tres i sis termes descriptius del contingut, que en la mesura que sigui possible s’ajustin al tesaurus europeu d’educació. S’han de presentar en català, castellà i anglès, amb lletra inicial majúscula i separats per punt i coma (;).

  5. Cos del document: Entre 10 i 20 pàgines d’extensió que incloguin figures (fotografies, gràfics, etc.), taules, annexes i bibliografia. Lletra tipogràfica Times New Roman 12, interlineat senzill amb marges superior i inferior de 2,5 cm i laterals de 3 cm. Es pot redactar en català, castellà o anglès (sempre que es pugui assegurar la correcció lingüística).

  6. En el cas d’articles de recerca, cal que el text s’estructuri amb els apartats habituals: introducció –que inclogui justificació i fonamentació-, objectius, metodologia, resultats i discussió.

  7. Referències bibliogràfiques: Han d’incloure només les obres citades al text.

  8. Bibliografia recomanada (opcional): Màxim cinc referències. Es pot incloure la referència de materials complementaris publicats com producte de la recerca o de la innovació, com material gràfic, imatges, CDs, vídeos, programes informàtics, pàgines Web, etcètera.


Com a aspectes formals a tenir en compte en la redacció de l'article, s'especifiquen els següents:


  • Els diversos epígrafs de l’article han d’anar numerats i en negreta.

  • Només s'ha d'utilitzar la cursiva per als subepígrafs.

  • Als paràgrafs del text no es pot utilitzar negreta ni subratllat.

  • Les cites i referències bibliogràfiques, s’han d’ajustar a l’última versió del manual de publicació de l’American Psychological Association (APA).

  • Dins del text, les referències s'han de fer indicant el cognom de l'autor i l'any de publicació, entre parèntesi i separat per una coma (García de Dujo, 2000).

  • Les cites textuals van entre cometes, assenyalant entre parèntesi el cognom, l'any de publicació i la pàgina corresponent precedit d'una p i un punt (Garcia del Dujo, 2000, p. 18). En cas que hagi més d’una referència s’han de separar per punt i coma, ordenades alfabèticament (García Carrasco, 2000; García del Dujo, 2001).

  • Les notes a peu de pàgina s'han de numerar successivament i posar al final de cada pàgina. Només s'utilitzaran per a observacions o comentaris d'importància i mai per a les referències bibliogràfiques.

  • Les taules, gràfics i il·lustracions han de seguir la norma APA 6a edició. S’han d’ubicar on correspongui dins del text, acompanyades del títol, llegenda i numeració correlativa. La referència a les fonts o notes, es posaran a la part inferior de l’objecte.

  • El títol de la taula ha de ser breu, clar i explicatiu. S’ha de posar a dalt de la taula, al marge superior esquerre, sota la paraula Taula (amb inicial majúscula) i acompanyat del número amb què es designa (les taules s’han de numerar amb números aràbics seqüencialment dins del text en la seva totalitat). Només s’han de marcar les línies horitzontals de la taula quan separin encapçalaments de columna o grups de variables.

  • En cas de les figures, incloent gràfics, quadres, fotografies, mapes, etc., han d’anar encapçalats amb la paraula «Figura», la numeració corresponent seguida de punt i el títol de la figura. Ex. «Figura 1. Mapa d’Espanya». A la part inferior de la figura, s’ha d’ubicar el text explicatiu o la font d’on s’ha tret.


Procés de revisió


El procediment que porta a terme la revista per a la publicació d'un article consta dels següents passos:


  1. Quan la revista rep un article, el Comitè editorial fa una primera revisió i es rebutgen els documents que no compleixen amb la línia editorial.

  2. Si el Comitè editorial accepta l'article, es sol·licita a un mínim de dos membres d'avaluació, considerats experts, que avaluïn l'article a tracés d'una avaluació de "doble cec". Els avaluadors redacten un informe de revisió i poden fer suggeriments i proposar millores.

  3. A partir de l'informe de revisió dels avaluadors, el Comitè decideix si publica directament l'article, si el retorna per la seva modificació o si el rebutja.



Posts Destacados 
Posts Recientes 
Búsqueda por Tags
No hay tags aún.
bottom of page